Connect with us

-Informații

Structura Anului Universitar 2023-2024: Ghid pentru Studenți

Într-o lume marcată de ritmul alert al schimbărilor, pregătirea academică rămâne un pilon esențial pentru viitorul tinerilor și pentru dezvoltarea societății. Universitatea noastră, cunoscută pentru tradiția sa academică de elită, oferă studenților un cadru propice pentru a-și atinge potențialul maxim. Pentru a vă ajuta să vă organizați și să vă planificați cu succes anul universitar 2023-2024, vă prezentăm structura semestrelor, perioadele de activitate didactică, vacanțe și sesiuni de examene.

Semestrul I

Semestrul I debutează pe 2 octombrie și se încheie pe 24 decembrie, cuprinzând astfel 12 săptămâni de activitate didactică intensă. Acesta este momentul în care vă veți familiariza cu noul program de studii și veți începe să explorați materiile specifice specializării voastre.

După această perioadă de efort, urmează o binemeritată vacanță, care începe pe 25 decembrie și se încheie pe 7 ianuarie, oferindu-vă două săptămâni de odihnă pentru a vă reîncărca bateriile.

Următoarele două săptămâni, din 8 ianuarie până pe 21 ianuarie, reprezintă un nou ciclu de activitate didactică, în care vă veți consolida cunoștințele și abilitățile dobândite.

Sesiunea de examene pentru finalizarea studiilor

După aceea, între 22 ianuarie și 11 februarie, aveți o perioadă de 3 săptămâni rezervată sesiunii de examene pentru finalizarea studiilor. Aceasta este o etapă crucială în parcursul vostru academic, în care veți demonstra cunoștințele acumulate.

Vacanța de 2 săptămâni, între 12 februarie și 25 februarie, vă oferă timp să vă relaxați și să vă pregătiți pentru următoarea etapă.

Semestrul al II-lea

Semestrul al II-lea începe pe 26 februarie și durează până pe 5 mai, oferindu-vă 10 săptămâni de activitate didactică în care veți continua să vă dezvoltați.

O scurtă vacanță de o săptămână, între 6 mai și 12 mai, vă permite să vă recuperați înainte de ultima parte a semestrului.

Sesiunea de examene și sesiunea specială

Între 13 mai și 9 iunie, se desfășoară sesiunea de examene. Aceasta este o perioadă de evaluare importantă, în care veți avea ocazia să demonstrați competențele și cunoștințele dobândite.

Între 10 iunie și 30 iunie, urmează o perioadă de 3 săptămâni dedicată reexaminărilor în vederea promovării sau măririi notelor.

După această perioadă intensă, începe practica de specialitate (dacă este cazul) în perioada 8 iulie – 2 septembrie.

În final, între 2 septembrie și 15 septembrie, se organizează o sesiune specială de evaluare pentru studenții care au beneficiat de mobilități sau care, din motive medicale întemeiate, nu au putut finaliza situația școlară până în sesiunea iunie-iulie.

Vacanța de vară

Vacanța de vară se întinde de la 8 iulie până la 30 septembrie, oferindu-vă timp pentru relaxare, călătorii sau alte activități personale.

Este important să vă planificați cu atenție timpul și resursele în timpul semestrului pentru a vă asigura că puteți obține rezultatele dorite în sesiunile de examene.

Universitatea noastră vă încurajează să vă implicați activ în procesul de învățare și să profitați la maximum de oportunitățile oferite. Cunoașterea este o călătorie fascinantă, iar anul universitar 2023-2024 vă deschide uși către noi descoperiri și realizări academice.

Pentru informații suplimentare sau pentru orice întrebări, vă invităm să vă adresați Departamentului de Resurse Umane și Relații cu Studenții al Universității noastre.

Află mai multe despre facultatea ta

Pe parcursul anului universitar, veți avea ocazia să descoperiți facilitățile și resursele oferite de universitate, să participați la evenimente de carieră și dezvoltare personală, să luați parte la proiecte de cercetare și multe altele. Aprofundați-vă cunoștințele și explorați oportunitățile pe care le oferă facultatea voastră pentru a vă construi un viitor de succes.

Cunoaște Universitatea

Universitatea noastră, denumită cu mândrie „Prima Universitate a României,” se distinge prin tradiția sa academică bogată și prin eforturile constante de a oferi calitate învățământului superior.

Conducerea Universității

Universitatea este condusă de o echipă dedicată, cu Rectorul Prof. univ. dr. Tudorel TOADER la conducere.

Reprezentarea Studenților

La Universitatea noastră, studenții au o voce puternică prin reprezentanții lor în diverse structuri academice.

Facilități și Resurse

Descoperiți facilitățile și resursele disponibile pentru studenți, de la acces la Internet și jurnale științifice la burse de studiu și consiliere.

Universitatea noastră vă așteaptă să vă începeți călătoria academică și vă încurajează să explorați oportunitățile pe care le oferă pentru a vă atinge obiectivele academice și profesionale.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facultăți