Connect with us

+Dezvăluiri

Rețea infracțională, afaceri ilegale, traficul de lucrări de licență, diplome și doctorate

În România, o rețea infracțională a prosperat pe piața neagră a lucrărilor de licență și doctorat timp de ani de zile, perpetuând impostura academică și generând milioane de lei anual din activitățile sale ilicite. Mai ironic este faptul că conducătorii acestei rețele au legături strânse cu persoane influente din învățământul românesc, inclusiv cu fostul ministru Sorin Cîmpeanu, care a fost, la rândul său, acuzat de plagiat. Cu o ironie amară, conducătorii acestei rețele au conexiuni puternice cu figuri influente din învățământul românesc, inclusiv fostul ministru Sorin Cîmpeanu, care a fost, la rândul său, acuzat de plagiat. În această rețea, sute de „angajați fantomă” operează în clandestinitate, evitând astfel controlul fiscal.

Liderul acestei grupări infracționale, Burlacu George Cosmin, furnizează clienților lucrări plagiate, însoțite de rapoarte antiplagiate false. Atunci când clienții descoperă înșelăciunea, sunt amenințați cu facultatea și cu exmatricularea.

Echipa de investigație de la GazetaEducatiei.ro a expus această industrie frauduloasă cu legături în lumea obscură a lucrărilor academice, care nu numai că a afectat direct studenții, dar a și compromis imaginea învățământului superior din România la nivel național și internațional.

Printre liderii acestei grupări infracționale se numără Burlacu George Cosmin, Vozian Cristina și Udrescu Alexandru Florin, care administrează o serie de site-uri, inclusiv iDestept.com, Licentiu.com, Uproiect.com, Uproiect.ro, Lucrariexpert.com, Startlicenta.com, Lucrare-de-licenta.ro, Promovat.eu și Topproiecte.com. Burlacu George Cosmin este asociat în cinci firme, toate având ca „obiect de activitate” consultanța academică, deși în realitate se ocupă de vânzarea și traficul de lucrări de licență, diplome, disertații, grade didactice și doctorate. Aceste firme folosesc adrese fictive și site-uri web comune pentru a-și ascunde activitățile ilegale.

Principalele consecințe ale acestei afaceri ilegale sunt livrarea de lucrări plagiate clienților, însoțite de rapoarte antiplagiat false. Atunci când clienții descoperă înșelăciunea, sunt amenințați cu dezvăluirea identității lor către universitate și decanat, creând astfel un climat de frică și perpetuând fraudarea academică.

Mărturiile victimelor, prezentate pe diverse site-uri, dezvăluie drame umane, cum ar fi exmatricularea și depresia cronică, în unele cazuri chiar tentative de sinucidere, ca urmare a implicării lor cu această grupare controlată de Burlacu George Cosmin.

Această afacere ilegală generează venituri de milioane de lei pentru un singur jucător important în această piață, dar sumele declarate la autoritățile fiscale sunt mult mai mici. Această grupare folosește scheme de închidere și deschidere a societăților comerciale pentru a evita taxele și impozitele legale, în special TVA-ul. De asemenea, aceștia folosesc termeni și condiții abuzive pentru a se apăra în cazul unui control.

Un aspect notabil este că toate aceste firme nu au angajați declarați legal, deși cifra lor de afaceri indică că sunt necesari cel puțin 750 de redactori consultați angajați „la negru.” Această activitate ilegală și imorală nu numai că compromite integritatea academică, ci afectează și reputația instituțiilor de învățământ din România. Acest fenomen subminează încrederea în sistemul de învățământ, aducând prejudicii ireparabile diplomele și calificările obținute în țară.

Echipa de investigație de la GazetaEducatiei.ro a dezvăluit această industrie frauduloasă, cu conexiuni în piața neagră a lucrărilor academice, care nu numai că a afectat direct studenții, dar a compromis și imaginea învățământului superior din România, atât la nivel național, cât și internațional.

Cei trei lideri principali ai acestei grupări infracționale sunt Burlacu George Cosmin, Vozian Cristina și Udrescu Alexandru Florin, care gestionează mai multe site-uri, inclusiv Licentiu.com, Uproiect.com, Uproiect.ro, Lucrariexpert.com, Startlicenta.com, Lucrare-de-licenta.ro, Promovat.eu și Topproiecte.com. Burlacu George Cosmin este asociat în cinci firme, toate având ca obiect de activitate „consultanță academică”, dar care, în realitate, se ocupă cu vânzarea și traficul de lucrări de licență, diplome, disertații, grade didactice și doctorate. Pentru a ascunde aceste activități, aceste firme folosesc adrese fictive și site-uri web comune.

Un aspect notabil este că toate aceste firme nu au angajați declarați legal, deși cifra lor de afaceri indică că sunt necesari cel puțin 750 de redactori consultați angajați „la negru.” Această activitate ilegală și imorală nu numai că compromite integritatea academică, ci afectează și reputația instituțiilor de învățământ din România. Acest fenomen subminează încrederea în sistemul de învățământ, aducând prejudicii ireparabile diplomelor și calificărilor obținute în țară.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facultăți